پرش لینک ها

انبارداری موفق در شرکت پخش

انبارداری و فرایند آن

انبارداری به فرایند تحویل و تخلیه کالا، انبارش و چیدمان کالا، ارسال کالا با صرف حداقل هزینه و کمترین زمان به مشتری گفته می شود.
فرایند انبارداری در شرکت های پخش یکی از مسائل مهم و قابل توجه است. شرکت های پخش موفق، اصول انبارداری را به درستی رعایت می کنند. پخش مویرگی مواد غذایی نیازمند یک سیستم انبارداری دقیق است. این مطلب برای آگاهی بیشتر مدیران فروش و سرپرست انبار در شرکت پخش، تنظیم و نوشته شده است.انبار و فرایند مربوط به انبارداری، یکی از ارکان مهم در شرکت های پخش می باشد. از یک سو با نگهداری و حفظ محصولات از زمان خرید یا تولید تا زمان تحویل و فروش در چرخه توزیع و از طرفی با کنترل میزان موجودی ها در کاهش قیمت تمام شده کالا نقش آفرینی می نماید.

نقش انبار در توزیع و پخش مویرگی

شرکت های پخش در کانال های خرده فروشی، عمده فروشی، مراکز خاص، غرف و میادین، هورکا ها، فروشگاه های زنجیره ای و … فعالیت می کنند در شرکت ها ی پخش مویرگی که تمرکز اصلی بر روی کانال خرده فروشی است اهمیت انبار در توزیع و پخش مویرگی در تحویل کامل و به موقع به مشتریان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این کانال هم کالا به صورت خرده تر به فروش می رسد و هم دارای تنوع بیشتری است، برنامه ریزی درست برای تکمیل سبد کالایی به هماهنگی خوب بین واحد انبار و واحد خرید تدارکات بستگی زیادی دارد و همچنین تحویل کالا با تاریخ مناسب هم نیاز به هماهنگی مناسبی با واحد فروش دارد هر چه که انبار از برنامه ریزی بهتری برخوردار باشد میزان رضایت از نوع سرویس دهی در کانال خرده فروشی بالاتر می رود.اهمیت داشتن انبار کالا تا حدی مهم است که بدون سرمایه گذاری جدی در این زمینه نمی توان به رسالت اصلی دسترسی سریع و آسان به مشتریان در شرکت پخش مواد غذایی دست یافت.

اهمیت انبارداری در شرکت پخش

*استفاده از خرید های حجمی در زمان ارائه تخفیف کالایی و انبارش کالا
*جلوگیری از هزینه های کمبود و فقدان موجودی در انبار در زمان سفارش مشتری
*کاهش ریسک عدم تأمین به موقع کالا برای مشتری
*افزایش قدرت مانور در زمان توزیع و ارسال به موقع کالا برای مشتری
*افزایش انعطاف پذیری در برنامه ریزی تولید و فروش در مواقعی که در برنامه تولید تغییراتی ایجاد می گردد.

مدیریت انبارداری در شرکت پخش

مدیریت انبارداری شامل:
برنامه ریزی ، کنترل، نظارت بر فعالیت های دریافت، نگهداری و ارسال کالا می باشد، به طوری که میزان موجودی ها اقتصادی بوده و نحوه چیدمان طبق استاندارد صنعت پخش انجام گیرد و میزان ضایعات ناشی از انبارداری به حداقل برسد. اهمیت داشتن انبار کالا تا حدی مهم است که بدون سرمایه گذاری جدی مهارت و تبحر کافی در این زمینه نمی توان به رسالت اصلی دسترسی سریع و آسان به مشتریان در شرکت پخش دست یافت.

جایگاه سازمانی انبارداری در شرکت پخش

با توجه به نوع، اندازه و ساختار شرکت پخش، انبار می تواند زیر مجموعه واحد برنامه ریزی، واحد لجستیک و نقلیه، واحد فروش و واحد بازرگانی شرکت قرار گیرد. در دفاتر پخش، انباردار زیرمجموعه مدیر فروش است و در شعبات پخش انباردار زیرمجموعه واحد تدارکات و خرید است که البته بستگی به سیاست های شرکت پخش دارد. اهمیت و مسئولیت انبارداری بستگی به نوع صنعت پخش دارد، مثلاً مسئولیت مهم انباردار در شرکت پخش دارویی حفظ و نگهداری کیفیت اولیه دارو است. در شرکت پخش مواد شوینده مسئولیت مهم انباردار سرعت عمل در انجام بارگیری و چیدمان صحیح در ناوگان حمل است. در شرکت پخش فراوده های لبنی انباردار وظیفه مسئولیت حفظ و ارسال محصولات با تاریخ مناسب محصولات را بر عهده دارد.

*رابطه انبارداری و سود شرکت پخش:
سود در شرکت پخش از دو طریق می توان به دست آورد:
۱-سود از خرید کالا ۲- سود از فروش کالا.
انبارداری و سیستم مدیریت انبار می تواند در مورد اول بسیار تاثیر گذار باشد، با انجام کارهای ذیل می توان سود شرکت پخش را حفظ و تامین نمود:
_ کنترل بهینه و اقتصادی حجم خرید محصولات
_ رعایت و کنترل و حفظ کیفیت محصولات
_ جلوگیری از ضایع شدن محصول در اثر چیدمان نامناسب
_ جلوگیری از سرقت کالا و دزد بری و یا تحویل اشتباهی در تعداد ونوع کالا
_ ثبت مناسب واصولی طبق قیمت وارده محصول و رعایت اصول اولیه فایفو یا لایفو در انبار

برای کنترل و نظارت بر قیمت تمام شده کالای خریداری شده، برخی از مهمترین وظایفی که به انبارداری ارتباط دارد به شرح ذیل است:

اطلاع از قیمت کالای خریداری شده و وارده به انبار نظارت برگردش صحیح کالاها در انبار نظارت و ثبت دقیق قیمت تمام شده کالای خریداری شده کنترل و ضبط و ثبت فاکتورهای خرید کالا و محاسبه اشانتیون و تخفیفات کالا در زمان خرید و فروش کنترل و نظارت بر سرک و کسری انبار با انبارگردانی دوره ای کنترل دقیق اسناد در زمان صدور، رسید و حواله به انبار در زمان ورود و خروج کالا کنترل میزان موجودی انبار و نظارت بر مقدار بهینه کالا و ارزش موجودی کنترل بر اسناد انبار ازنظر کسری و اضافی، تحویل اشتباهی و سرقت از انبار نظارت بر بیمه اموال، موجودی، ساختمان و تجهیزات انبار

چه عواملی در مدیریت انبارداری در شرکت پخش موثر است؟

تعداد و نوع و​ اندازه انبارها محل و وسعت و پراکندگی انبارها نوع و مقادیر متنوع میزان موجودی انبار امکانات و تجهیزات و ماشین آلات دستورالعمل ها در انبار و داشتن نرم افزارهای یکپارچه در شرکت پخش مهارت و دانش کارکنان انبار در خصوص انجام فرایندهای انبارداری داشتن برنامه مدون در نحوه کنترل و نظارت بر عملکرد شاخص های مهم انبارداری میزان ارتباطات مؤثر با سایر واحدها بخصوص مالی و فروش و تأمین کالا روش های بارگیری و تخلیه و داشتن بارانداز و کراس داکینگ (سیستم تجمع یکپارچه) رعایت استاندارهای بهداشتی و الزامات قانونی در انبار و داشتن مسئولیت اجرایی

وظایف مهم انبارداری در شرکت توزیع و پخش

  • مدیریت کاهش هزینه نگهداری موجودی و نگهداری کالا
  • حفظ و نگهداری مناسب کالا در انبار ازنظر دریافت صحیح، چیدمان صحیح و کاهش دزدی و حوادث غیرمترقبه
  • ارائه خدمات مؤثر در جهت تسهیل بارگیری و ارسال کالا به موقع کالا
  • به کارگیری منابع انسانی ماهر در انبار وسرعت بخشی به امور جاری در انبار
  • به کارگیری استاندارهای انبارداری در کاهش قیمت تمام شده کالا
  • تأمین تجهیزات موردنیاز جهت حمل و نقل کالا با هدف تسریع در انجام امور تخلیه و بارگیری
  • کنترل به موقع موجودی ها جهت تأمین به موقع کالا و جلوگیری از خسارت ناشی از عدم تأمین و یا افزایش میزان موجودی ها
  • کنترل شمارش درست موجودی ها و انبارگردانی دوره ای جهت کاهش کسری و سرک انبار و کاهش نرخ اشتباهات
  • حفظ کیفیت کالا با کنترل دما و نحوه چیدمان کالایی و الزامات انبارداری
  • بررسی گزارش ها و اندازه گیری عملکرد کارکنان انبار از نظر شاخص های مالی و انبارداری
  • بررسی و کنترل ناوگان ها و محموله های دریافتی از نظر مطابقت با اصول استاندارد دریافت و ارسال کالا جهت پیشگیری از تحویل و ارسال کالای معیوب و یا کم کیفیت

منبع: سایت انبار آنلاین

Menu
Home
Search
×
Explore
Drag